Het koersverloop van Brentoil krijgt grote aandacht in de media, vele experts geven hun mening over het zwarte goud. Ik zal mij ‘beperken’ tot de grafiek, waarop zeer duidelijk de verwachte route zichtbaar is. Ik zal de weekgrafiek nader voor u duiden.

Subjectieve bevindingen
Laat ik beginnen met enkele subjectieve bevindingen, ofwel charttechnische elementen. Het meest opvallende element is het brede stijgingskanaal waarbinnen de koers heen en weer beweegt en per saldo hogere niveaus opzoekt. Grote swings omhoog en omlaag, een prima speelveld voor swingtraders, die de huidige upswing vanaf de recente bodem op 35+ met belangstelling volgen. Mocht er binnenkort een zwarte candle verschijnen, dan wordt het tijd voor topvorming en een dip naar de onderkant van het stijgingskanaal rond 45. Op termijn is 65 tot 70 haalbaar, gelijk aan de bovenkant van het kanaal.

Objectieve metingen
Dat er binnenkort getopt kan worden blijkt uit de stand van de swingteller ofwel stappenteller die op +8 staat. Bij +9 groeit de kans op topvorming aanzienlijk, mede gevoed door de RSI als spanningsmeter die bijna de dynamische OB lijn raakt. Dus nog even een klein sprintje van de bulls naar 55 of iets hoger, daarna een afkoeling richting 50 tot 45. Van belang is dat de koers boven de nu nog dalende SMA lijn blijft bewegen, want dat duidt op een stijgende trendfase, hetgeen prima past in het subjectieve plaatje.

Coaching
Voor swingtraders en trendbeleggers is er van alles te beleven op dit speelveld. Als zij de regels van het Dashboard beleggen bezigen, dan staan er thans koopposities uit. Als er komende week een zwarte candle verschijnt met swing +9 dan kunnen wat winsten worden verzilverd. Voorts wachten op bodemvorming bij of op de SMA lijn om daarna wederom koopposities in te nemen. Laat de omvang van de positie variëren met de kracht van het scenario, dat is de coaching aanbeveling die ik u graag mee geef.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van BRENTOIL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.