Voor anticiperende beleggers is het altijd interessant om te zoeken naar koopkansen, ook al worden die nog niet ondersteund door mijn marktlensindicatoren. Veelal zijn dit charttechnisch gevoede kansen op dagcharts. Zo is er thans een propositie gaande op de dagkaart van Prosus, ik zal het verwachte scenario voor u schetsen.

Positieve ondertoon
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de koersvorming boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Dit is de objectieve bevinding, de subjectieve waarneming geeft als resultaat een serie hogere toppen en hogere bodems met 73+ als recente bodem en 85+ als recente top. Maar onder in het veld is bodemvorming mogelijk hoger dan 73+, namelijk 79+ als zijnde de 50% Fibo lijn. Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen als eerste indicatie van bodemvorming. Bodemstampers in actie om de weg te effenen voor een nieuwe bullenparade.

Bodemvorming
Goed, de witte candle in combinatie met de Fibo lijn zijn de ingrediënten voor een mogelijk steunscenario ofwel bodemscenario. Mits de koers boven de 79+ blijft bewegen, liefst met witte candles, is een rally mogelijk richting de genoemde weerstand op 85+. Onder 79+ is een diepere correctie mogelijk naar de SMA lijn op 74+.

Anticiperen
Uit bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte termijn beleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat het scenario voornamelijk wordt gevoed door subjectieve bevindingen. Helemaal niet erg, dit geeft immers een anticiperend randje aan een spannend scenario.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van PROSUS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.