OCI onverstoorbaar opwaarts
Bovenkant brede trading range. Daar bevindt de koers zich momenteel op de maandgrafiek, eigenlijk al er doorheen. Zeker is dat OCI al enige tijd aan een opmars bezig is en daarbij hard op weg is naar een koers die vier keer zo hoog noteert ten opzichte van begin 2020. Een technische blik op de week- en maandgrafiek om de actuele status te bepalen.

Gedegen trend
Heeft OCI dan helemaal nergens last van? Het lijkt erop, al heeft de bekende Corona dip ook OCI getroffen. Die leidde immers naar een koers minder dan 8 euro, maar vanaf de bodem op 7,67 werd de weg omhoog ingezet. Recent werd daarbij de topzone rond 30 opwaarts doorbroken en inmiddels komt de oude high uit 2015 op 32,70 weer in beeld. Het koerspatroon van het afgelopen jaar wordt gekenmerkt door zijwaartse fasen met een bandbreedte van grofweg 4 euro met opvolgend een korte periode van explosieve stijging. Zo ook de afgelopen weken. De barrière rond 26 werd opwaarts gebroken en inmiddels is er dus zicht op krap 33. Binnenkort toppen lijkt aannemelijk, het past in ieder geval in het patroon.

Coaching
Het is te overwegen om koopposities te behouden tot er signalen van topvorming verschijnen. Het is dan doorgaans vroeg genoeg om winst te nemen en de DBS zal u op de weekgrafiek tijdig waarschuwen met een exit signaal. Een alternatief is een trailingstop onder het meest recente weekly low. Na topvorming kan wat terugval plaatsvinden. Idealiter richting de oude topzone 26. Voor nu is de overweging om lopende posities aan te houden zolang de opmars onverstoorbaar voortduurt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Wilt u meer colums lezen, bekijk ze op deze pagina

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.