De bulls zijn over het algemeen heer en meester op de aandelenvelden. Ze hebben de regie goed in handen en weten de beren vooralsnog te weren. Maar her en der ook wel wat aarzelingen en stappen terug. Het blijft dus goed zoeken naar korte termijn koopkansen. Gelukkig zijn er de Dashboard signalen die ons helpen. Zo is er thans een koopkans op de dagchart van OCI. Ik zal de kaart voor u duiden.

Matige uptrend
Er zijn fondsen die een veel sterkere trendmatigheid laten zien dan OCI. Ik doel dan op het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Dit laatste is wel in orde, maar veel vaart in de opgaande trendmatige beweging is er niet. Op zich niet erg, de bulls doen het rustig aan tussen de SMA dynamische steunlijn op 18+ en de eerste rode streep op 19,40.

Koopkans
Ondanks de matige trendmatigheid herbergt de dagkaart een spannende koopkans. Afgelopen vrijdag werd er een Bullish Engulfing patroon geplaatst als opmaat voor een nieuwe rally. Dit wordt vandaag zo mogelijk bevestigd met een tweede witte candle in combinatie met de swingteller op +1 en een swingtrader met groene staafjes. Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook een vervolg van de uptrend richting de rode streep op 19,40 met mogelijk een doorschieter naar de tweede rode streep op 19,70. De koers mag niet meer onder de SMA op 18+ zakken.

Coaching
Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 18+ en een profitstop op ruim 19,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op 17,50, deze Turbo heeft een hefboom van 7,70. De hogere hefboom is interessant gezien het relatief beperkte opwaartse potentieel en de minder fraaie Risk Reward Ratio. Snel schakelen is dan ook gewenst bij deze Setup.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.