Nog geen hoogtevrees voor NVIDIA

Een aantal van u zal mogelijk geen beeld hebben zonder NVIDIA. Het is immers een producent van hardware voornamelijk op gebied van videokaarten en chipsets. En om chips is nogal wat te doen de laatste jaren. De koers van NVIDIA is dit jaar tot grote hoogte gestuwd maar kende ook een diep dal. Is er al aanleiding voor enige hoogtevrees?

Opladen rond 50
De flinke swing op de maandkaart valt meteen op bij Nvidia. We zien immers een top rond 350 en daarna een bodem rond 108. Dat is nogal een afdaling, maar de markt pompte het aandeel het afgelopen jaar richting 500 dollar waarmee het nu ongetwijfeld tot de groep met best presterende aandelen behoort. Is er al sprake van hoogtevrees? Vooralsnog is er geen aanleiding voor paniek. Op de weekgrafiek staat immers een top rond 480 met de spike naar 500 en een bodem op 400+. Dat is 20% lager, maar daaronder begint eigenlijk pas een significante correctie. Het Dashboard noteert daarbij voor de week- en maandgrafiek in de plus.

Coaching
Voor spelers met bestaande Turbo Long posities geldt dat deze kunnen worden aangehouden zolang de koers boven 400 noteert. Dat is nogal wat marge en als u de touwtjes liever wat strakker in handen heeft, dan kunt u overwegen om een handmatige trailingstop toe te passen onder het meest recente weekly low. Met een beetje ruimte kunt u daarmee de trend langdurig volgen. Voor nu eerst maar kijken of de markt de weg opwaarts weet te vervolgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.