Wat een euforie op de aandelenvelden, de bulls blijven maar scoren, ze zijn niet te stuiten. Maar zijn er nu nog koopkansen, of staat alles al flink in de plus en moet je niet meer op de rijdende trein springen? Op de dagchart van NN Group vertrekt er mogelijk nog een trein, instappen maar!

Overgangsfase
Volgens het principe van marktclassificatie is er thans sprake van een negatieve overgangsfase, want de candles noteren licht onder de gemiddelde lijn, met de swingteller in het rood. Op het Dashboard staat zelfs een Down conditie gemeld, maar dat stelt nog niet veel voor. De groene steunstrepen op 40,20 en 39,75 kunnen de bulls in de race houden en als zodanig een trendomkeer afwenden. Maar dan moeten ze wel rap in actie komen. Er zijn al wat bodemstampers in actie, waardoor de contouren van een trading range zichtbaar worden.

Steunscenario
Als het lukt om boven de steunzone te blijven, dan is het aannemelijk te veronderstellen dat de bovenkant van de range op 42,50 opgezocht gaat worden. De swingteller draait nog niet in de plus, maar de swingtrader wil draaien van rood naar groen en dat impliceert de start van een opleving. Dus opleven van 40+ naar 42+, dat is het idee.

Coaching
Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers kunnen overwegen om aankopen te doen. Zij realiseren zich dat de Risk Reward Ratio niet bijster fraai is, dus hou de positie maar bescheiden in omvang en ga uitbreiden naarmate er meer witte candles verschijnen. Te overwegen is de BNP Paribas Turbo Long met een stoploss 39,20 met een hoge hefboom van 9,67. Al met al een spannende propositie die strak gemonitord moet worden. Hou de genoemde kantelpunten dan ook goed in de gaten.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.