Het beleggingsklimaat is onrustig, wispelturig en erg nerveus, het is lastig zoeken naar goed uitziende charttechnische scenario’s. Maar ik heb er een gevonden. Het koersverloop van de NN Group toont een mooie trading range, waarbinnen de bulls proberen op te veren. Een koopkans voor actieve beleggers.

Trading range configuratie
We kennen drie varianten wat betreft karakteristiek koersverloop, te weten de trending fase, een trading range fase en de overgangsfase. Ik beperk mij thans tot de trading range, ofwel een zijwaarts koersverloop tussen min of meer horizontale steun en horizontale weerstand. Geen overtuigende richting, maar wel significante up- en down swings binnen de trading box. Voor de NN Group liggen de krijtstrepen op de weekchart op krap 40,00 en 46+, een range van 6 Euro.

Opveren in de box
In de afgelopen vijf weken is er sprake van bodemvorming onder in de box. Overwegend witte candles in de 40+ zone, de indicatoren in een zwakke plusstand, de bulls willen proberen op te stomen naar de bovenkant van de range. Dit zal niet vlekkeloos verlopen, een tegenaanval van de beer moet worden ingecalculeerd. Hoe het ook zij, zolang de koers boven 40+ beweegt, is een opleving naar 46+ het meest waarschijnlijke scenario.

Koopkans
Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat het voor range spelers interessant is om koopposities te overwegen. Zij respecteren de krijtstrepen op het veld waar binnen de strijd zich afspeelt. Voor trendbeleggers is het speelveld nog niet interessant, er is immers geen duidelijke trendfase valide. Of willen ze tijdelijk even range speler zijn?

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.