Veel fondsen zijn flink herstellende na de forse berentikken die recent zijn uitgedeeld. De rebounds zijn oplevingen binnen de downtrends, dus teveel hosanna is niet terecht. Sterker nog, de rebounds kunnen her en der opdrogen tegen de beruchte SMA lijn. Dit laatste is het geval bij de NN Groep. Charttechnische koersdruk, in de media wordt de schuld bij Corona gelegd.

Grillige downtrend
Op afstand gezien is er al geruime tijd sprake van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems, alsook koersvorming onder een dalende gemiddelde lijn. De trend kreeg onlangs een stevige impuls door de felle berentik tot 19+ aan toe. Maar vanuit die benarde en overspannen situatie, gevoed door de RSI en de oranje MRI candles, wisten de bulls zich zeer rap te herstellen. Een opleving tot aan de SMA lijn op 30+ was het resultaat.

Opdrogende rebound
Maar de opleving of rebound kan worden afgerond. Enerzijds door de weerstand van de SMA lijn, anderzijds door de swingteller op een +9 stand. Ook zijn er inmiddels wat zwarte candles zichtbaar, met mogelijk een witte candle tussendoor als variatie op het thema. Topvorming is gaande op de plek waar je dat mag verwachten, voor nu dus oppassen voor de beer die zijn kans schoon ziet om de dalende trend te vervolgen.

Rebounders en trendbeleggers
Zij die de opleving na de paniekbodem op 19+ hebben meegespeeld, wij noemen hen rebounders, hebben goede zaken gedaan. Zij overwegen om eventuele restant rebound posities te verzilveren. Voor trendbeleggers ligt de grafiek er spannend en uitdagend bij. Er is nog geen sprake van een koopklimaat, dat moge duidelijk zijn. Maar ik wil toch afsluiten met een positief getinte coaching aanbeveling en die luidt dat er verse koopkansen zijn als het gaat lukken om de koers toch boven de SMA lijn te drukken. NN Groep boven 31+ dus koopwaardig.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van NN GROEP

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.