Nieuwe highs voor AEX
Begin april 2020 noteerde de AEX rond 470 punten. Een jaar later staat er al weer 715+ punten op de borden. Het beursklimaat was dan ook onstuimig het afgelopen jaar. De samenstelling van de index is in de afgelopen decennia veranderd, wat mogelijk ook invloed heeft gehad op de koerspatronen die per saldo wat grilliger zijn geworden. Op zich niet zo spannend, aan ons de taak om daarin een duidelijk speelveld aan te geven aan de hand van wat de markt laat zien. We pakken de maandkaart er voor u bij.

Tijd voor een top?
De maandkaart van de AEX ziet er prima uit. Recent werd het trendkanaal dat de chart vanaf 2009 kenmerkt opwaarts verlaten. Thans kleuren de candles oranje als teken dat de koers een ‘overspannen’ niveau vertoont, de afstand met de SMA lijn is te groot. Ten opzichte van die 470 punten van een jaar geleden een logisch gevolg. Daarbij is inmiddels het high op 703+ opwaarts doorbroken. Charttechnisch een prima zone voor een top, die ook prima in het plaatje past. Zover is het nog niet, maar duidelijk is wel dat een mogelijk correctie de koers weer terug in het trendkanaal kan brengen.

Coaching
Koopposities kunnen worden aangehouden zolang er hogere monthly highs en lows worden geplaatst, maar laat u niet verrassen door de beer die klaar staat om een correctie af te dwingen. Het speelveld is ruim, aan de bovenkant kunnen we zo maar door naar 750, maar in geval van een terugval ligt er ruimte tot de topzone rond 630 en daaronder zelfs 580. Vooralsnog dus overwegen om de bulls te blijven volgen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.