Niemandsland voor Royal Dutch Shell

RDS is één van de lievelingen van het Turbo publiek en wordt dan ook dagelijks gevraagd op Twitter voor een korte analyse. Shell staat nu een beetje in ‘Niemandsland’. Aan de hand van de weekgrafiek zal ik dat illustreren en de scenario’s schetsen wat betreft het verwachte koersverloop.

Down conditie
Na de Corona klap lijkt de enige optie de weg omhoog te zijn, dat gevoel krijg ik een beetje als ik zie hoe bepaalde koersniveaus overeind blijven bij vele indices en individuele titels. Wellicht volgt dan net na dit schrijven weer een forse afdaling en gaat alles weer ‘om zeep’, dat is uiteraard niet te voorspellen. Voor RDS geven de charts geen eenduidig beeld, op de dag- en weekkaart heerst een tijdvensterconflict, dat kunt u zien in onze Dashboard publicatie en de Chartservice. Op de weekgrafiek is op moment van schrijven nipt de Downconditie valide. De koers hangt daarbij tussen de lows van de afgelopen twee weken op krap 15 (stippellijn) en de 50% Fibonacci zone op 18+ waar recent getopt werd.

Coaching
Aangezien de Down conditie op de weekkaart niet overtuigend is, verschuif ik het accent naar de steun en weerstandniveaus en de candle kleur. Bij meer witte candles wordt de bodemzone op krap 15 verder aangestampt en is een rit richting 18+ goed mogelijk. Daarboven liggen de oude bodems rond 20 en 22/22,50 als target voor de bulls. Indien de beer toch weer toeslaat, dan krijgt de Downtrend onder krap 15 een vervolg. Kortom, aan de hand van de krijtstrepen is dus prima de route te bepalen. Daarbij zijn de lows van de afgelopen twee weken nu van de grootste waarde.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.