Op de langere termijn aandelenvelden zien we charttechnisch flinke correcties na de briljante stijgingen die we in 2021 hebben meegemaakt. Gezonde correcties derhalve, afkoeling bij de spelers om binnenkort de uptrend een nieuwe impuls te geven. Zo ook bij de Nasdaq, ik zal de maandchart voor u duiden.

Top en correctie
De techsector heeft een slechte eerste helft 2022 achter de rug. Dat zien we duidelijk terug op de maandchart, waar eerder een top is geplaatst rond de 16.750, gevolgd door een stevige correctie naar vooralsnog 11.750, toch een afkoeling van bijna 30%. Voor langere termijn beleggers toch een achter-het-oor-krabben ervaring. Deels wat winsten verzilveren is dan ook niet verkeerd als de grafiek met zijn indicatoren dat indiceert. Maar dit terzijde, hoe nu verder?

Bodemstampers in aantocht
De index is inmiddels weggezakt tot in de Fibo grid, waarbij de 50% retracementlijn rond 11.750 als vangnet kan fungeren. Er is deze maand een witte candle in de maak, mede gevoed door de RSI die als spanningsmeter in dynamisch oversold gebied staat en hiermee dus aanstuurt op bodemvorming. Letwel, de witte candle is slechts een eerste indicatie van aanstaande bodemvorming. Wie weet willen de beren eerst nog even de SMA lijn rond 10330 onder druk zetten. Dat is dan wel het ultieme moment om de trend te hervatten.

Anticiperende koopkans
Voor trendvolgende beleggers zijn de vooruitzichten hoopvol zolang de juli candle wit kleurt. Anticiperende koopkansen dienen zich dan aan in een al dan niet breed bodemproces. Dit mag worden gezien als opmaat voor het hervatten van de langere termijn uptrend met nieuwe impulsen richting de 16000+ zone. Bij koersvorming onder 10.330 vervagen de positieve vooruitzichten, dat moge duidelijk zijn. Voor nu bezien of de bulls zich verder blijven vermannen.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.