Mooie trendfase Takeaway

Het koersverloop van Takeaway valt in de categorie ‘trenderende fondsen’, hetgeen impliceert dat er duidelijk richting aanwezig is, inclusief tussentijdse correcties of dips. Dit laatste is thans het geval, maar dat biedt binnenkort juist weer mooie koopkansen. Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Positieve trendfase
Er is koershistorie beschikbaar vanaf eind 2016, dus de indicatoren kunnen goed worden gevoed, waardoor er een technisch verantwoord beeld geschetst kan worden. Dan blijkt dat een proces van hogere toppen en hogere bodems gaande is boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. Met uitzondering van een stevige koersval eind 2018, een vergissing van de markt, worden de candles netjes boven de SMA lijn geplaatst. Kortom, subjectieve waarnemingen en objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Op termijn zijn dan ook hogere koersen aannemelijk.

Dip afwerken
Maar voordat de bulls de uptrend een nieuwe impuls kunnen geven, moet er eerst een dip ofwel correctie worden afgewerkt. Vanaf de recente brede top op 85+ is een countertrend beweging gaande richting de Fibo zone die rond 71+ tot 68+ steun kan aanreiken. Alle indicatoren netjes nog in een correctiestand, dus het is uitzien naar de eerstvolgende witte candle als indicatie van bodemvorming. Ergens rond de 70 bodemen zou de ideale plek zijn om de trend te hervatten en de aanval op de 85+ zone te heropenen.

Coaching
Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Na elke dip zijn er weer koopkansen. Voor nu dan ook wachten op witte candles om nieuwe of additionele aankopen te overwegen. Mocht de koers onverhoopt onder 68,00 duiken, dan zal het landschap verpieteren, maar dat is op dit moment minder waarschijnlijk.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Takeaway

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.