Unilever in correctiestand

Een sterke uptrend kenmerkt de weekgrafiek van Unilever al lange tijd. Op dit moment is er echter sprake van een correctiefase. Zijn er binnenkort weer koopkansen voor de actieve belegger? We bekijken het charttechnische plaatje.

Regelmatig instapkansen
Op een enkele terugval na is er sprake van een langdurige uptrend voor Unilever. Het patroon van hogere toppen en hogere bodems houdt immers stand, waarbij er her en der een wat grotere correctie zichtbaar is. De laatste ‘grote’ terugval dateert van eind 2017/begin 2018 toen de koers van krap 47 terugviel tot krap 39. Daarna markeren correcties van circa 5 tot 10% de weekgrafiek. In het kader van een ‘koop de dip’ strategie prima momenten om additionele aankopen te overwegen.

Aanstaande setup?
Recent werd getopt op krap 58 en thans is een correctiefase zichtbaar die tevens door het Dashboard wordt bevestigd. Rond de voorliggende top probeerden de bulls reeds te bodemen en een korte opleving volgde, maar de koers kwam niet verder dan 56 waardoor een licht lagere top is neergezet. Wellicht een waarschuwing voor een verdere terugval. Het aandeel noteert op dit moment midden in de Fibonacci zone maar een verdere dip richting de stijgende SMA lijn en de steun op krap 50 is niet uitgesloten. Zo vlak voor de cijfers is het wellicht wat te ambitieus om te anticiperen op een hervatting van de uptrend, maar duidelijk is wel dat wij uitkijken naar signalen van bodemvorming alvorens een TT Long Setup te overwegen. Onder krap 50 is dat plan van tafel en gaat een negatieve overgangsfase van start. Voor nu eerst de reactie van de markt op de cijfers afwachten.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Takeaway

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.