Hoe kun je het beste scoren op de beurs? Snel in- en uitstappen? Anticiperen of reageren? Voor menig belegger geldt maar één wetmatigheid en dat is beleggen als zich een trend setup voordoet, zoals thans het geval is op de maandchart van Boskalis. Ik zal deze setup nader voor u duiden.

Breakout en pullback
De koers moet een voorbereidende weg afleggen om uiteindelijk tot een trend setup te komen. De eerste stap hiertoe is de breakout beweging, ofwel de eerste opgaande beweging boven de SMA lijn, de dalende trend wordt afgebroken. De tweede stap is een terugtest van de SMA lijn als nieuwe steunzone om daarmee de trendomkeer te valideren. Anders gezegd, er wordt een eerste bodem geplaatst op of boven de SMA lijn met de intentie van de bulls om een serie hogere toppen en hogere bodems te starten. Dit laatste is thans de situatie op de chart van Boskalis.

Verse uptrend
De SMA terugtest, ofwel de pullback, lijkt succesvol te verlopen. Er worden witte candles geplaatst boven de SMA lijn en op de eerste Fibo gridlijn. De swingteller springt op +1, de RSI veert op vanaf de 50-lijn en de DBS indicator toont een groene UP staaf, inclusief Enter Long coaching stip. De UP status op het Dashboard is valide, de bulls krijgen de gelegenheid op te stomen naar de recente breakout top op krap 29,50, om daarna een hogere top te plaatsen ergens in de 40-zone, veel stijgingsruimte dus. Ze mogen uiteraard niet meer terugvallen onder de eerste steunstreep op 23,50.

Coaching
De maandchart indiceert de start van een stijgende trendfase met de routepaaltjes vooralsnog op 23,50, krap 30,00 en ruim 40,00. De indicatoren rechtvaardigen het innemen van koopposities. Heeft u wel eens overwogen om met een BNP Paribas Turbo Long positie met hefboom 1 of 2 de verwachte koersbeweging mee te spelen? Dan volg je immers redelijk 1 op 1 de koersbeweging, je simuleert daarmee een aandelenpositie. Probeer het maar eens.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl , daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AEGON

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.