Recent heb ik de DBS (Dashboard Status) indicator geintroduceerd, de indicator die per tijdvenster aangeeft welke conditie van de markt valide is, eventueel aangevuld met een coaching stip/overweging. Mag ik u verwijzen naar de handleiding dienaangaande voor meer informatie.
Maar weet u dat u prima Money Management kunt toepassen met de DBS indicator? Ik heb twee varianten voor u die ik graag presenteer.

Money Management met de stippen
Laat ik een Up conditie als voorbeeld nemen, ofwel de groene staaf bij de DBS indicator. Als volgens specifieke spelregels een stijging in een uptrend (de Up conditie) van start gaat en er kan een groene Enter Long (EL) coaching stip aan worden toegevoegd, dan is dit de eerste gelegenheid om aankopen te overwegen, veelal als een Tubo Long positie. Een bescheiden positie, want de rally gaat nog maar net van start. Als de bulls goed blijven presteren, dan zal er een tweede groene staaf met stip verschijnen, ofwel de tweede gelegenheid om aankopen te overwegen. Een tweede tranche zou je kunnen zeggen, posities mogen worden uitgebreid. En dit kan nog een derde keer gebeuren. Het systeem voorziet er in dat driemaal een koopkans aangereikt kan worden. Dan is er veelal sprake van een solide rally. Oogt het allemaal wat zwakker en geeft de DBS slechts één coaching stip, dan doe je mee met een bescheiden positie, begrijpt u. Dat is nog eens Money Management. De techniek van de drie stippen geldt ook bij de andere markt condities.

Money Management op de tijdvensters
In onze dagelijkse Dashboard publicatie wordt sinds kort de conditie telling weergegeven in de column naast de koers. Is er sprake van een Up status op slechts 1 timeframe, dan is er een groen vlak met cijfer 1. Maximaal dus het cijfer 3 als op alle tijdvensters de Up status valide is. Hetzelfde geldt uiteraard voor het blauwe (Down) vlak met 1,2 of 3.
U kunt Money Management toepassen op de tijdvensters, laat de omvang van de positie variëren met de conditie telling. Beetje long bij 1, uitbreiden bij 2 en 3, maar dat had u al lang begrepen.

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!