Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen. Voor hen herbergt de dagkaart een interessante rebound beweging die ik nader zal duiden. Met alvast de melding dat er thans een moeizame strijd gaande is. Wellicht kunnen de koopjesjagers een handje helpen?

Overdreven afstraffing
Begin dit jaar stonden de stieren rond 26,50 in het veld, maar daarna ging het rap bergafwaarts. In sneltreinvaart werd de koers omlaag gedrukt tot 23+ aan toe, toevalligerwijs of niet gelijk aan de onderkant van een brede trading range op de weekkaart (zichtbaar in mijn Chart Service updates). Op de dagkaart verschenen oranje MRI candles die aangeven dat de afstand met de SMA te groot is, de swingteller stond op -9, de RSI dreigde met een OS-upcross en mijn NBTrade Indicator noteerde in het rood. Een rebound kon niet uitblijven.

Mager herstel
Prompt verschenen er eerder deze week wat witte candles als startschot voor een herstelbeweging ofwel rebound richting de Fibo zone rond 24,75 tot wellicht 25,75. De swingteller staat ook inmiddels in een rebound stand, maar de bulls haperen. Het kan niet zo zijn dat de rebound nu al opdroogt, dat zou toch een behoorlijk zwakte bod zijn van de stieren. Daarom ook een dringende oproep aan alle koopjesjagers om er voor te zorgen dat er witte candles verschijnen en dat de rebound aan kracht wint. Help de bulls een handje en profiteer daar zelf ook van.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDSHELL

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.