Er zijn fondsen die een uitstekend trendmatig koersverloop laten zien. Andere titels tonen meer trading range karakteristieken. De maandgrafiek van ING toont beide kenmerken. Hoog tijd om dit nader te duiden.

Brede trading range
Op afstand gezien is de bovenkant van het speelveld wel duidelijk. Telkens wordt er in de 13+ zone getopt, dat is sinds 2016 kennelijk de maximale waardering voor dit fonds. De onderkant van de range is veel grilliger. Rond 7,0 zou er charttechnisch gezien bodemvorming kunnen plaatsvinden. Maar ook bij 4,00 zijn in het verleden bodemstampers actief geweest. Momenteel staat de koers redelijk in het midden, waardoor met name de RSI neutraliteit weerspiegelt.

Voorzichtig opwaarts
Binnen de range zie ik zo nu en dan interessante trendmatige bewegingen zoals recent de rally van 4+ naar krap 13,00, opgevolgd door een correctie naar de SMA lijn. Daar vindt nu moeizame bodemvorming plaats, gevoed door de swingteller en de DBS indicator, die beiden aangeven dat de bulls meer troefkaarten hebben. Zij moeten met witte candles komen op of boven 8,80 om daarmee de trendbeweging te hervatten. Voor nu dus bezien of de bulls de animo hebben om de koers significant noordwaarts te stuwen. Onder 8,40 zal het beeld aanzienlijk vervagen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.