Een veel geplaagd fonds, bejubeld en verguisd door beleggers, maar hoe is nu werkelijk de stand van zaken? Is het fonds nog interessant voor beleggers? Het antwoord zit uiteraard verpakt in de grafiek. Laat ik de weekkaart er maar eens bijhalen.

Dalende trendfase
Alle negativiteit over het bedrijf komt tot uiting in het koersverloop, dat moge duidelijk zijn. Begin dit jaar kwam de klad in het koersverloop, vooral toen de vermeende steun op krap 8,00 sneuvelde en de koers in een vrije val belandde tot 3,50 aan toe. Gewoon een halvering van de koers, een flinke dreun binnen de downtrend. Volgens de klassieke regels der technische analyse zal er pas weer sprake zijn van een uptrend als de koers de gemiddelde lijn opwaarts kruist, hetgeen bij 7,95 pas het geval is. Dat duurt nog even, dus dat is thans niet interessant. De vraag luidt nu of er vanaf de huidige niveaus rond 4+ nog kansen zijn.

Grillig bodemproces
Vanaf maart dit jaar, na de Corona klap, volgde een minieme opleving, gevolgd door een hernieuwde berentik tot 3,50 aan toe. Een mislukte doorstart zou je kunnen zeggen, pessimisten noemen het ook wel een ‘dead cat bounce’. Maar er volgde een tweede opleving tot ruim boven de 6+, gelijk aan de eerste Fibo retracement. Een dappere poging tot herstel, of toch weer een stuiptrekking? Er volgde wederom een afdeling die nu kan opdrogen op een hoger niveau dan 3,50. Zou dit het startschot kunnen zijn voor wederom een herstel naar de Fibo grid? Dan doemen de contouren op van een trading range, ofwel zigzaggen tussen 4 en 6+. Al met al een moeilijke doorstart.

Koopkansen?
Maar zijn er nu kansen? Voor trendbeleggers niet, want er is immers geen sprake van een stijgende trendfase. Er is geen proces gaande van hogere toppen en hogere bodems, of andersom, dus het is sowieso matig gesteld met de trendmatigheid. Slechts en alleen koopjesjagers zien wel kansen zolang de candles wit kleuren boven de 4+ passage. Zij navigeren met twee handen aan het stuur, dat is in deze fase van de strijd absoluut noodzakelijk.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AIRFRANCE KLM

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.