Onze TA coaching doelgroep kent vele typen beleggers, waarvoor we dagelijks uiteenlopende aanbevelingen presenteren. Ik stel ze graag aan u voor, met het verzoek aan te strepen tot welke categorie u behoort, meerdere antwoorden zijn mogelijk. Kunt u meteen inschatten hoe risicovol u het beleggingsspel speelt. Kortom, een risico testje voor de actieve belegger.

0 Trendbelegger, meedoen in de richting van de trend, je bent een kuddebeest, altijd een grijze muis, je zoekt geborgenheid in de massa.
0 Countertrendspeler, je bent een tegenspeler, je handelt als wit muisje tegen de massa in, je bent het nooit met het grote publiek eens.
0 Swingtrader, dol op significante koersswings met een hoog achtbaan gehalte, je bent gespecialiseerd in top- en bodemherkenning.
0 Climax speler, je loert op extreme koersdalingen waarbij er sprake is van zware overspannenheid en slaat toe als de katapult los schiet.
0 Speculant, je ziet beleggen als een groot gokspel, geen regels, geen plan, maar wel een scherpe speurneus om kansen op te sporen.
0 Anticiperende belegger, bang om de boot te missen open je alvast een positie, hopende dat de markt jouw kant op komt.
0 Reagerende belegger, rustig wachten op voldoende bevestiging, je weet dat je de top en bodem mist, je gaat niet voor winstmaximalisatie.
0 Visuele belegger, de grafiekgluurder, je beheerst het lijnenspel, je bent een landschapsherkenner, je ogen zijn de beste indicator.
0 Objectieve belegger, je werkt met een mooie set indicatoren en voert een gedegen handelsplan uit, meten is weten, daar gaat het om.
0 Long specialist, je ziet altijd wel een lichtpuntje, je loert op de momenten om een kooppositie aan te gaan, waar dan ook op het veld.
0 Short tracker, de beer is jouw favoriete viervoeter, je voelt je happy bij dalende koersen, bij jou schijnt de zon altijd in het zuiden.
0 Laagvlieger, die superkort op de bal speelt, met zijn neus bijna in het scherm om elke stap van de spelers te kunnen volgen.
0 Hoogvlieger, die op een zeer hoog navigatie niveau opereert, bijna nooit ingrijpt en eigenlijk een Buy&Hold strategie volgt.

Altijd goed om te weten in welke categorie je thuishoort, om daarmee onze TA coachings op juiste merites te kunnen beoordelen.

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!