Onlangs werd, met maanden vertraging, de traditionele Hollandse Aandelenavond georganiseerd. Zes beleggingsexperts gingen in een lege zaal, maar wel met bijna 2000 kijkers, de strijd aan over allerlei fundamentele en technische zaken. Uiteraard ontbraken de vele tips niet. Ook ik mocht ten tonele verschijnen om in een 10 minuten durende Elevator Pitch uit de doeken te doen hoe je met Dashboard Beleggen prima scenario’s kunt definiëren die leiden tot koop- en verkoopaanbevelingen. Ik sloot af met een drietal tips ter illustratie. Onderstaand gaarne een korte uiteenzetting van deze koopaanbevelingen afgeleid van de maandgrafiek om hiermee een langere houdbaarheidsdatum te bewerkstelligen.

GALAPAGOS
De lange termijn grafiek (hierboven afgebeeld) van dit fonds laat aan de rechterkant goed zien hoe de beren dit jaar flink tekeer zijn gegaan. Vanaf de 200-zone werd de koers in elkaar gedrukt tot aan de SMA lijn op 100+. Toch weer frappant dat mijn 55 SMA sleepkabel de correctie, want zo mag de afdaling worden bestempeld, tegenhield. Mede gevoed door de RSI als spanningsmeter werd het tijd om te bodemen als opmaat voor een hervatting van de trend. De tweede witte maandcandle is inmiddels in de maak, bodemstampers zijn actief. De swingteller staat nog in de min, daar is de opleving te pril voor. Maar SMA en RSI ondersteunen het scenario dat de bulls gaan proberen op te stomen richting 180 tot 200. Met een stop op 100+ al met al een uitdagende koopkans voor actieve trendbeleggers.

RELX
Ook voor RELX kan ik een anticiperende koopaanbeveling afgeven. De koers is in de afgelopen maanden rustig weggezakt tot aan de gemiddelde lijn rond 18,00. Nu is het uitzien naar een solide witte candle om de trend een nieuwe impuls te geven. De swingteller staat inmiddels op -8 en de RSI probeert los te komen van de dynamische OS-lijn. Momenteel is het vrij rustig op dit speelveld, wellicht stilte voor de storm?
Een scenario heeft altijd twee kanten, ook een minst waarschijnlijke kant. Dus mocht de koers onder de SMA op krap 18,00 duiken, dan vervagen de positieve vooruitzichten en wordt het voor trendbeleggers minder interessant om koopposities aan te houden. De grafiek staat onder de tekst.

RDSHELL
De derde tip behelst de Koninklijke, alhoewel, van het koninklijke is weinig meer over, maar daar kan snel verandering in komen. De koers is namelijk in een kort tijdsbestek in elkaar gedrukt tot aan het Corona dieptepunt op 10+. Destijds veerde de koers rap op, dus waarom zou dat nu niet weer gebeuren, marktgedrag herhaalt zichzelf toch? Er zijn indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Zo is vorige maand de downswing op -9 afgerond, dreigt de RSI met een OS-upcross en wordt er deze maand geprobeerd een witte candle te plaatsen. Dit laatste is een absolute voorwaarde om tot bodemvorming over te gaan. Mocht dit proces doorzetten, dan ligt een opleving ofwel rebound richting de Fibo grid op 16+ tot wellicht 20+ voor de hand. Toch een leuk ritje. Kijk maar op onderstaande grafiek.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.