Signify biedt vriendelijke handel

Signify is één van de aandelen die inmiddels hoger noteert dan aan het begin van het jaar. Dat neemt niet weg dat ook hier dit jaar een flinke achtbaanrit zichtbaar is. Toch is het wel een handelsvriendelijk fonds dat goed beheersbare koerspatronen laat zien. We bekijken voor u de weekgrafiek en geven aan waar er mogelijk weer instapkansen liggen.

Met de trap
Ook Signify ontkwam niet aan de stevige correctie van 50%, maar vanaf 14,26 werd de weg omhoog weer ingezet. En kijk eens hoe goed die oranje MRI candle signalering, gecombineerd met de RSI heeft gewerkt. Uiteraard is dat wel een beetje makkelijk concluderen achteraf, maar overspannenheid onder in het veld werd keurig weergegeven. Signify is over het algemeen vriendelijk voor de particuliere belegger. Kijk maar eens goed naar de weekgrafiek. De zones rond de toppen en of bodems worden geregeld gerespecteerd. Als er na een zijwaartse fase een uitbraak volgt, vindt er vaak een hertest plaats van de voorliggende topzone. Dat biedt doorgaans extra handelskansen, een prachtig en super simpel koerspatroon, waarvan u op de dagkaart de timing wellicht wat kunt verfijnen. Mogelijk kunt als oefening eens alle spikes en body’s van de toppen en bodems markeren en bekijk daarbij tevens of de koers onder of boven de daily en weekly SMA noteert. Doe dat eens een uurtje op wat daily en weekly charts van aandelen, grondstoffen en wat valuta en kijk wat het aan inzichten oplevert.

Coaching
Zolang de koers boven de daily en weekly SMA beweegt komt een hertest na een uitbraak dus vaak voor bij Signify. Op dit moment is er wat topvorming zichtbaar. De voormalige jaarlijkse highs rond 32, de lange stippellijnen, bieden thans een prima referentiepunt als er corrigerende tikken worden uitgedeeld. Bij signalen van bodemvorming aldaar, biedt dat wellicht weer instapkansen. Uiteraard is ook een waarschuwing op zijn plaats. De rit duurt immers al lang, waarmee de kans op een grotere afdaling weer toeneemt. Voor nu eerst maar kijken of het proces van topvorming doorzet en of de zone rond 32+ binnenkort houvast gaat bieden.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.