Trendbeleggers zoeken logischerwijs koopkansen op grafieken die een mooie trendmatige beweging laten zien. Anders gezegd, fondsen die een duidelijk opwaarts glooiend koersverloop laten zien genieten de voorkeur van trendvolgende beleggers. Microsoft is daar één van. Het is een prachtig trendfonds met een mooi stijgingspotentieel. Ik zal de maandgrafiek voor u duiden.

Sterke trend
We moeten terug naar begin 2012 toen de koers boven de toen nog vlakke SMA lijn ging bewegen. In eerste instantie schoorvoetend, maar na verloop van tijd in een redelijk tempo omhoog, stevige upswings met tussentijds zeer milde correcties. Begin 2022 werd er een top neergezet rond 340, waarna een stevige correctie werd ingezet tot 210 aan toe. De trend is daarbij niet in gevaar gekomen, de bulls kwamen op tijd terug.

Record koersen
Na de genoemde correctie is het de bulls gelukt om weer op te stomen naar dezelfde 340 passage en na een korte aarzeling zelfs naar boven uit te breken, waardoor zij thans bewegen op zogenaamd “uncharted territory”. Ze zijn nog nooit zo hoog geweest, dat is wel even wennen, maar de indicatoren herbergn  een verdere koersstijging tot wellicht 400 of hoger. Opnieuw een stevige impuls binnen de uptrend.

Koopkansen voor trendbeleggers
Met alle indicatoren in een plusstand zijn er opnieuw koopkansen voor trendvolgende beleggers, mits de koers boven 340 blijft bewegen. Dit niveau is een belangrijke steungrens uit hoofde van het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. Een mooie springplank voor de bulls om de koers verder noordwaarts te stuwen.

Bekijk de BNP Paribas Turbo’s en Boosters

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.