METAmorfose van de trend

Er gaat veel in de rondte over Meta. Zit de markt wel te wachten op de koers die is ingezet door voormalig Facebook? Overspelen ze niet hun hand? De koers heeft in ieder geval een flinke daling achter de rug de afgelopen jaren. Inmiddels is daar grofweg de helft alweer van teruggewonnen, echter is er nu ook een stevig kantelpunt bereikt. Liggen er nog kansen voor Turbo Long of Short spelers?

Opwaarts trendkanaal nog intact
Vanaf halverwege 2021 kreeg het aandeel het stevig te verduren. Met een top op 384.33 ging het rap neerwaarts naar een dieptepunt rond 88.09 eind oktober vorig jaar. Daar vond de markt een bodem waarna een rebound van start ging. Inmiddels zijn de highs bereikt van 2018 en 2019 die beiden gekenmerkt worden door een spike rond 220 Dollar. Op de weekgrafiek zijn er in deze zone begin 2022 ook interessante bewegingen zichtbaar. Er is daar immers sprake van een high dat hoger ligt op 236+, waarna daarna een lager high rond 220 is gevormd. Dat maakt de zone wel een belangrijk referentiepunt. Inmiddels is er rond 220 dan ook wat aarzeling zichtbaar. Een correctie richting de zone op krap 190 zou dan ook niet misstaan. Daar komt bij dat spanningsmeter RSI in dynamisch overbought gebied noteert.

Coaching
Per saldo is de beweging op het Dashboard nog opwaarts, maar als u Turbo Long posities heeft uitstaan, dan is het bij meer signalen van verkoopdruk wellicht te overwegen om wat winst te nemen. Een prima alternatief is een handmatige trailingstop, bijvoorbeeld onder het laatste weekly low. Voor nu even aanzien wat de markt in petto heeft en wellicht keert rond het huidige potentiële kantelpunt. Na een correctie zijn er dan mogelijk weer koopkansen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.