Meer glans voor Zilver

Niet alleen op de aandelenvelden doen zich korte termijn kansen en bedreigingen voor, ook op de zogenaamde intermarket speelvelden laten beer en stier zich zien en horen. Zo doet zich thans op de dagkaart van Zilver een koopkans voor. Ik zal het scenario voor u schetsen en aangeven wat de zilverstiertjes van plan zijn.

Start uptrend
Op de dagchart wordt een aanvang gemaakt met een nieuwe stijgende trendfase. Er wordt immers een witte candle geplaatst in combinatie met een plusstand op de swingteller en een rap opkrullende RSI. Volgens de spelregels van het Dashboard Beleggen is een Up status valide en kan een korte termijn serie hogere toppen en hogere bodems worden gestart. Plezierige bijkomstigheid is het gegeven dat mijn NBTrade Indicator in het groen noteert, dus de positieve intentie van de bulls wordt hiermee bevestigd. Zolang de koers boven de gemiddelde lijn noteert op afgerond 17,80 is een stijging naar 18,81 zeer aannemelijk. Daarboven komt zelfs 19,75 in beeld. Al met al een overzichtelijk speelveld met duidelijke kantelpunten.

Koopkansen
Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op afgerond 18,81. Dat is de eerste opdracht voor de stieren en derhalve de eerste koopkans voor actieve doe-het-zelf beleggers. Boven 18,81 is er een tweede of additionele koopkans, dat is duidelijk. Overbodig is de opmerking dat gedisciplineerde trading georienteerde beleggers zonder problemen afscheid nemen van koopposities als de koers onder de gemiddelde lijn duikt.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Zilver

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.