Wat een euforie op de aandelenvelden, of er nooit Corona is geweest.Terecht of niet, de markt heeft altijd gelijk heb ik geleerd. Dus vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van, is dan ook mijn motto. Lange termijn beleggers kunnen nu ook opgelucht ademhalen, want de AEX maandchart is volledig uitgedeukt, de weg omhoog staat geheel open. Er zit weer voldoende lucht in de ballon, zo lijkt het. Maar er is altijd een gevaar bij een opgeblazen ballon, of niet soms?

Terug in het stijgingskanaal
Eerst maar even een subjectief sausje over de maandchart van onze beursbarometer. Al geruime tijd beweegt de AEX in een stijgingskanaal, waarvan de eerste bodem ligt op het 200 niveau in 2008. Sindsdien is er steeds steun gevonden op de oplopende steunlijn en werden koersrally’s gestopt bij de trendkanaallijn. De meest recente stop boven in het kanaal was bij 632+. Superspannend was het in maart dit jaar, toen de AEX in elkaar klapte naar 389+. Maar in dezelfde maand veerden de bulls op waardoor de zwarte body ternauwernood binnen de kanaallijnen bleef. Daarna werden er witte candles geproduceerd, hetgeen impliceert dat er gewoon weer een bodem is geplaatst binnen het stijgingskanaal. Nu is er ruimte tot aan de bovenkant van het kanaal op 650.

Dashboard UP stand
Niet alleen charttechnisch, ook volgens mijn Dashboard indicatoren gaan de bulls aan de leiding. Zo staat de juni candle weer boven de gemiddelde lijn, de swingteller springt op +1 en de RSI kruist de 50-lijn opwaarts. Deze bevindingen leiden tot een UP status en zelfs een Enter Long coaching aanbeveling. Anders gezegd, met deze voortgang wordt het voor lange termijn beleggers weer interessant om additionele aankopen te overwegen. Een nieuwe rally is gestart richting de eerste rode streep op 632+. De verse bullenparade blijft valide zolang de swingteller doortelt, het liefst met witte candles.

Verrassende euforie
Drie maanden terug nog onder de 400, nu al weer boven 550, het kan verkeren. De ballon is al weer aardig gevuld, een verdere stijging tot boven 600 hangt in de lucht. Of gaat er alsnog iets gebeuren waardoor de ballon zal knappen met alle gevolgen van dien? Mijn motto hierbij luidt om de chart goed te volgen, te genieten van de verrassende euforie en extra alert te blijven in deze bijzondere marktomstandigheden. Het is en blijft een kwestie van juiste stuurmanskunst.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX index

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.