L’Oreal toont strakke grafiek

Naast de bekende Q1, Q2, Q3 en Q4 hebben we voor autoliefhebbers de Italiaanse QV, Q of S Q4. Daarnaast hebben we ook nog Q10, maar dat is een heel ander goedje. Het was L’Oréal dat er als één van de eerste reclame mee maakte. Zin of onzin? Alle crèmepjes, hairstyling en make-up leggen het bedrijf in ieder geval geen windeieren. Kijk maar eens naar het aandeel, dat zit al jaren in de lift en laat een keurige stijgende trend zien. Eén van de redenen dat we deze vorige week als favoriet hebben laten zien op het halfjaarlijkse DFT Webinar. We onderwerpen de week- en maandgrafiek aan een inspectie.

Paar rimpels
Als ik terugkijk naar de start van mijn maandkaart dan zie ik eigenlijk geen downtrend voor het aandeel. Na de meerjarige trading range vanaf 2000, wordt in 2010 de weg omhoog gekozen. Toen noteerde het aandeel nog rond 75, inmiddels is de 433+ aangetikt. Uiteraard zijn er wel de nodige correcties te zien en ontbreekt het ook niet aan volatiliteit maar per saldo is dit toch een uptrend om in een lange termijn portefeuille te hebben. Iedere dip lijkt koopwaardig. De meest recente bodem ligt op 392+, de meest recente top op 433.65. De afgelopen weken is het beeld wat onstuimig, maar nu de koers rond 400 is opgeveerd, lijkt het een prima moment om aankopen te overwegen.

Coaching
Zijn er nog risico’s? Op de maandkaart staan op dit moment twee sprieten, een waarschuwing voor topvorming. Dat zou kunnen betekenen dat een afdaling naar 350 op de loer ligt. Toch staat de DBS in de plus en laat de indicator ook lange perioden zien dat het aandeel kan worden aangehouden, zeker als we het exit signaal gebruiken, een correctie met een stip. Alles bij elkaar laat L’Oréal echter een prima uptrend zien en krijgen koopposities voorlopig gewoon de voorkeur. Volgend jaar opnieuw naar nieuwe highs?

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.