Lijnenspel voor Altice

In 2019 was Altice het toonbeeld van trendmatigheid. Een mooie rit van krap 2 tot circa 6 siert de weekgrafiek met een keurig patroon van hogere toppen en bodems. Daarna de bekende afdaling en de afgelopen acht weken een quarantaine tussen circa 3,25 en 4,4+. Hoe nu verder?

Aanknopingspunten
Van 6,86 terug naar 2,262 en inmiddels rond 3,85 op moment van schrijven. Dat zijn nogal bewegingen. Altice is in ieder geval flink trendmatig en dat is goed nieuws voor gebruikers van de swingteller en SMA lijnen. In een range werkt de swingteller wat minder, maar daar kan de Dashboard belegger rekening mee houden. Er zijn flink wat horizontale lijnen ingetekend op de kaart van Altice. Enigszins ter illustratie dat oude steun en weerstandzones toch regelmatig aanknopingspunten bieden. Natuurlijk zijn het zones, en is het niet zwart wit, maar Altice toont toch een aardige terrassen chart. Daarbij maakt het ook niet uit of u de lijnen over de bodies of de shadows zet. Het gaat er om dat ze een prima referentie zijn en extra routepaaltjes aanreiken. De afgelopen weken is het aandeel gevangen in de zone 3,25 – 4,00, waarbij de SMA nog altijd licht stijgt en op dit moment de Support conditie valide is.

Coaching
De horizontale niveaus bieden prima referenties voor korte en lange termijnspelers. Korte termijn beleggers kunnen binnen de trading range korte ritjes overwegen. Op dit moment ligt het target op 4,20+ voor spelers met lopende koopposities. Onder 3,25 verslechtert het beeld en ligt de zone rond 2,25 als vangnet voor de bulls. Boven 4,25 kan het vizier op 5,00. Voor lange termijnspelers zijn de horizontale niveaus te gebruiken als indicatie voor het gebruik van een trailingstop. In combinatie met de swingteller is de trendmatigheid dan optimaal te benutten. Al met al voor iedere belegger iets bruikbaars in Altice. Overweeg daarbij wel behoedzaam om te gaan met uw positiegrootte in verband met de stevige volatiliteit die het aandeel zo nu en dan laat zien.

Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities en coachings volgen. Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op  de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van RDS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.