Lichtpuntjes voor Prosus

Eind oktober schreven we over Prosus rond het dieptepunt. De koers stond immers rond het laagste punt op krap 40. Daarbij wees ik erop dat enige voorzichtigheid geboden was met Turbo Short posities, en witte candles met hogere niveaus een overweging konden vormen voor offensieve spelers om rebound posities aan te schaffen. Is er nog wat overeind gebleven van de geboden scenario’s?

Volatiele bewegingen
Het koersverloop van Prosus wordt gekenmerkt door flinke bewegingen. Het aandeel ging na de start rond 75 rap onderuit en noteerde binnen een jaar op slechts 46 euro. Daarna werd de weg omhoog gevonden en prijkte nog geen jaar later een hoogtepunt op krap 110 op de borden.  Er volgde een trendbreuk met een afdaling die strandde rond 40+, waarna een opmars de koers weer naar 71 bracht. Inmiddels is de bodem rond 40 getest, op de weekgrafiek een mooie V-spike waar kansen lagen voor offensieve spelers. De aangeboden overweging was immers om te wachten op witte candles en hoger niveaus. De rebound heeft de koers inmiddels weer rond de zone met oude bodems en voorliggende top gebracht, zo rond 65. Daarbij valt op dat Prosus in mooie patronen beweegt, goed te zien op de maandgrafiek. Een kort ritje met minimaal 10% potentieel lijkt er dus altijd wel in te zitten, maar bij deze volatiliteit is het wellicht verstandig ook rekening te houden met het hogere risico.

Coaching
Hoe nu verder? Voor reboundspelers wordt het wellicht tijd om winsten te verzilveren op Turbo Long posities. Een handmatige trailingstop met als referentie de weekly lows kunnen daarbij een prima referentie bieden. Bij lagere niveaus komen ook Turbo short posities weer in beeld. Echter als de koers de zone rond 70+ opwaarts weet te doorbreken kan de rit opwaarts zomaar door naar 80. Voor nu de opmars dus kritisch blijven volgen. Bij signalen van verkoopdruk wellicht wat reboundwinsten verzilveren.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.