Sofina rijp voor verder herstel

In het Visie en Tips webinar kwamen afgelopen maandag meerdere tips voorbij, zoals Aalberts, Flow Traders en Philips, maar ook Sofina. Volgens de fundamentele analyse van collega Koen Bender is Sofina ondergewaardeerd. Enige weken terug hebben we al een Turbo Long gepresenteerd, geheel in lijn met deze fundamentele visie, dus het is een mooi moment om eens te kijken hoe de week- en maandgrafiek er nu voorstaan.

Klassiek beeld
Bij een eerste blik op de maandkaart valt natuurlijk de enorme stijging op, maar ook de harde val. De weg naar de top ging bijna moeiteloos met een enkele correctie, maar vanaf 431 ging het hard omlaag. De bodem van oktober noteert dan ook op krap 170 en dat is ruim 60% lager. Het geeft gelijk het risico weer dat verbonden is aan beleggen. Niet voor niets dat er “Play great defense” gepredikt wordt in het vak, net als “Volg gewoon de grafiek, waarom al dat werk doen als de markt het voor u kan doen?” en “De grootste rendementen worden geboekt wanneer een trend van richting veranderd.” Laat dat nou ook het geval zijn bij Sofina. Althans, met een blik op de weekgrafiek zien we dat de dalende beweging gebroken is, waarbij een HS-patroon in de maak lijkt, Daarvoor is het wel van belang dat de zone tussen 170 en 200 overeind blijft. Ook dat is een flinke marge, maar gezien het enorme potentieel is daar rekening mee te houden in de positiegrootte. Op de maandgrafiek is goed te zien hoe groot dat potentieel is. Daarbij ligt in iedere “50-zone”, dus 250, 300, etc. een kleine hobbel, waar mogelijk wat reactie te verwachten is.

Coaching
De eerste hobbel die genomen moet worden is de zone rond 240/250, daarboven is het neerwaartse patroon immers doorbroken. Vooralsnog kunnen Turbo Long posities worden aangehouden zolang de koers dus boven de zone 200 noteert, daaronder wordt het zoeken naar een nieuwe entry. Op de maandgrafiek draait de swingteller weer in de plus en spanningsmeter RSI noteert een up-cross. Wellicht heeft Sofina dus een mooie rit voor de boeg komend jaar om uit te zitten met een Turbo Long positie. Rustig de markt volgen dus.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.