Er zijn fondsen die maandenlang worden geteisterd door vervelend berengeweld, geen lekker speelveld voor trendvolgende beleggers, dat begrijpt u. Maar dan komt het moment dat berendruk afneemt als mogelijke opmaat voor een herstelbeweging. Dit laatste is thans het geval op de weekchart van Just Eat Takeaway. Hoog tijd om de verwachte route voor u uit te stippelen.

Dalende trendfase
Ik ga terug naar april 2021, een jaar terug dus, toen de eerste indicaties van een dalende trend zich aandienden, de koers noteerde toen rond de 90,00. Nadien namen de bulls het hazenpad, in een serie lagere toppen en lagere bodems met overwegend negatieve rangen en standen in de indicatoren, werd de koers richting de 25+ zone gedrukt. Een flinke aderlating, dat is duidelijk, maar als je als trendvolgende belegger de indicatoren had gevolgd, dan was de schade beperkt gebleven. Maar hoe zit het nu met dat lichtpuntje?

Trendafzwakking
Als er binnen een dalende trendfase geen lagere bodem maar een gelijke bodem wordt geplaatst, dan wordt het dalende koersritme onderbroken. Deze mogelijk dubbele bodem is dan ook een bodempatroon als opmaat voor een herstelbeweging binnen de downtrend. Beren worden getemd, stieren krijgen de gelegenheid een countertrend beweging te starten. Voor JET impliceert dit mogelijke bodemvorming op 25,70 met daarna een opleving naar 36,65, aansluitend een rally naar de Fibo grid rond 43+ tot 54+.
Letwel, op moment van schrijven is er nog geen witte candle, hetgeen wel gewenst is als eerste indicatie van bodemvorming.

Rebound posities
U begrijpt uit bovenstaand proza dat koopjesjagers de kans krijgen om anticiperende BNP Paribas Turbo Long posities aan te gaan. Zij willen voorsorteren op een witte candle, op bodemvorming en een opleving naar de rode streep. Boven de rode streep zijn er meer Turbo Long kansen. Aan u de beslissing wanneer in actie te komen, waarbij voor iedereen geldt dat bij koersvorming onder 25+ het niet meer interessant is om koopposities aan te houden.

Wilt u het vervolg van het koersverloop en de indicator condities en coachings volgen? Ga dan naar mijn website nicoprbakker.nl, daar worden dagelijks de charts ververst.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.