Met nog krap een maand te gaan in 2020 en een overheersende positieve ondertoon lijken vele fondsen zich voor te sorteren voor een aantrekkelijke rally richting de jaarultimo. KPN doet dit ook, althans dat zie ik op de dagkaart. Instappen voor een leuk ritje?

Stijgingskanaal
Laat ik beginnen met wat charttechnische bevindingen op de dagkaart. Zo zie ik een serie hogere toppen en hogere bodems, keurig begeleid door de lijnen van een stijgingskanaal. Momenteel steun en bodemvorming boven 2,45 met opwaarts potentieel tot 2,75 en wellicht hoger. De 2,45 passage is ook interessant vanwege het motto “Oude weerstand wordt nieuwe steun…”.

Nieuwe upswing
De swingteller springt vandaag op +2. Tel daarbij op dat er sprake is van koersvorming boven een stijgende SMA lijn en kom dan tot de conclusie dat de Up status op het Dasboard valide is. Anders gezegd, ook objectieve bevindingen wijzen in de richting van de bulls. Mijn Swingtrader blijft nog wat achter, maar het lijkt een kwestie van tijd wanneer de groene staafjes verschijnen.

Coaching
Zolang de koers boven 2,45 noteert is een rally naar 2,75 het meest waarschijnlijke scenario. Koopkansen dienen zich dan ook aan voor koopjesjagers en korte termijn trendvolgende beleggers.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van KPN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.