“KPN heeft in het derde kwartaal van 2022 de analistenverwachtingen overtroffen, waarbij de winst onverwachts steeg. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van het telecombedrijf”, aldus een persbericht. Voorts ging de koers onderuit, vreemd toch? Nee hoor, volg maar gewoon de chart. Maar hoe nu verder?

Wat een zwiepers
Als ik de maandchart consulteer, dan valt op dat het koersbeeld geen schoonheidsprijs verdient wat betreft trendmatigheid. Geen mooi glooiend proces van hogere toppen en hogere bodems, alhoewel, vanaf de corona bodem rond 1,80 zie ik wel een verbetering. Recent werd er getopt op 3,40 na een koersexplosie, met aansluitend een net zo rappe terugval, ik noem dat een Kerstboom grafiek. Leuk en aardig, maar wat is thans de verwachting?

Correctie in volle gang
Volgens de spelregels van het Dashboard beleggen is er thans een felle correctie gaande. Lange zwarte candles, alle indicatoren in correctie stand, de beren zijn rap op weg naar de groene steunstreep op 2,45 met nipt daar onder de SMA sleepkabel op 2,39. Als er maar op tijd wordt geremd, dat is nu van belang voor trendbeleggers die hun winsten zien verdampen. Wordt er op tijd gebodemd om de trend intact te laten? Zo ja, dan zijn er weer mooie koopkansen voor komend beleggingsjaar.

Wacht op wit
Voor trendbeleggers is het van cruciaal belang dat er op of boven de SMA lijn komende maanden wordt gebodemd om de uptrend intact te laten. Er is dus nog een klein beetje ruimte voor wat extra berendruk, maar dan wordt het hoog tijd dat een witte candle verschijnt. Dat is de eerste indicatie dat de bulls terug kunnen komen in de KPN arena. Dan kunnen beleggers opgelucht ademhalen en zelfs overwegen om (additionele) koopposities in te nemen. “Fingers crossed” voor de KPN beleggers.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.