KPN heeft deze week de pers gehaald met op zich interessant fundamenteel nieuws, waar beleggers nogal nerveus op reageerden. De koers van het aandeel werd rap onderuit gehaald, maar snel daarna namen de bulls het heft weer in handen, hetgeen resulteerde in een behoorlijk volatiele candle. Laten we eens bekijken hoe het KPN veld er thans bijligt.

Volatiele uptrend
Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is er sprake van een stijgende trendfase. De candles staan in een mooie serie hogere toppen en hogere bodems boven een opkrullende gemiddelde lijn met de swingteller in een keurige blauwe UP fase en de RSI als spanningsmeter ruim boven de 50-lijn. Maar de koers zwiept nogal heen en weer tussen in eerste instantie 2,60 steun (een dubbele sprieten bodem) en de 3,00 weerstand. In deze zone wordt het wel spannend, want de RSI toont enige negatieve divergentie, hetgeen tot aanzwellende berendruk kan leiden.

Correctie of uitbraak?
Gezien de positieve ondertoon en positieve rangen en standen bij de indicatoren is het aannemelijk te veronderstellen dat de bulls de regie in handen houden en gaan proberen de 3+ zone te bereiken en door te stomen naar de all-time-high op 3,50+. Aan de andere kant is het zo, dat de beren deze week een flinke tik hebben uitgedeeld, mede gevoed door de genoemde negatieve divergentie. Hangt er dan toch een correctie in de lucht richting de SMA lijn rond 2,40?

Coaching
Trendbeleggers worden ‘getrakteerd’ op een flinke portie volatiliteit en dat is niet altijd plezierig. Koopposities mogen worden aangehouden gezien de actuele UP status op het Dashboard, maar twee handen aan het stuur is wel gewenst. Mocht blijken dat topvorming aanhoudt rond 2,90, dan kan overwogen worden om koopposities te verkleinen om niet volledig verrast te worden door een hernieuwde berenaanval. Boven 3+ ebt het berengevaar weg, dan kunnen trendbeleggers rustiger ademhalen.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van KPN

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.