Koude douche voor Arcelor Mittal?

Recent werd een drinkwaterverontreiniging vastgesteld op een deel van het bedrijfsterrein van ArcelorMittal in Gent. Werknemers mogen op dat deel niet douchen of water uit de kraan drinken en dus voorziet het bedrijf in alternatieven voor haar medewerkers. Op de beurs speelt zich een ander tafereel af met het aandeel ArcelorMittal. Met de cijfers in het vooruitzicht is het de vraag of beleggers ook daar een ‘koude douche’ wacht. Een korte analyse van de week- en maandgrafiek.

Brede trading range
Voor Arcelor is er al jaren sprake van een brede trading range. Een enorm speelveld tussen 6 euro aan de onderkant van het veld en 30 euro aan de bovenkant. De grote swings zijn goed zichtbaar op de maandgrafiek met daarbinnen mooie trendmatige koerspatronen. De afgelopen twee jaar bewoog het allemaal wat minder mooi. Vorig jaar bracht een flinke dip de koers tot 19 net boven het midden van het speelveld. Inmiddels is weer een opwaarts patroon zichtbaar, zoals goed te zien is op de weekgrafiek. Binnen dat opwaartse patroon is nu sprake van een correctiefase. Liggen er nog kansen voor Mittal?

Coaching
Een anticiperende blik sorteert wellicht voor op een opwaartse uitbraak van de topzone rond 30. Om het aandeel gunstig op te kunnen pikken zou een bodem rond de voorliggende topzone op krap 27 ideaal zijn. Helaas is de werkelijkheid vaak niet zo mooi, maar bij witte candles rond 27 liggen er dus zeker Turbo Long kansen. Als het fonds daadwerkelijk een bodem laat zien kan het vizier weer op 30 euro worden gericht. Een prima potentieel, maar wat is het risico? Onder de zone 25/27 loopt het opwaartse patroon averij op en dreigt er een terugval naar de 19+ lijn. Eerst maar even afwachten wat de cijfers brengen. Wellicht is het raadzaam rekening te houden met wat extra beweging.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.