Koopkans voor Philips

Binnen een stevige uptrend vinden regelmatig flinke correcties plaats waarna trendbeleggers de gelegenheid krijgen om op lagere niveaus weer aankopen te doen. Dit is thans het geval op de maandgrafiek voor Philips. Nu er prille bodemvorming zichtbaar is op de weekgrafiek, liggen er mogelijk anticiperende koopkansen voor trendbeleggers.

Uptrend nog valide
De belangrijkste en meest eenvoudige trendmeting binnen de technische analyse wordt uitgevoerd door het patroon van hogere toppen en hogere bodems te duiden met visuele analyse. Dit kan worden aangevuld met een meting vanuit indicatoren zoals een Simple Moving Average die slechts de gemiddelde koersontwikkeling meet over een zelf gekozen aantal perioden. Onderstaand de 55 SMA. Duidelijk is dat het patroon van hogere toppen nog in stand is en dat de meest recente bodem op de maandkaart nu op de proef wordt gesteld. Pas onder grofweg 35 vindt er charttechnisch een ernstige verzwakking plaats en komt het opwaartse patroon verder onder druk te staan.

Bodemvorming
Na de top op 50+ volgde dus een afdaling en inmiddels is de zone rond 37+ bereikt. Op de weekgrafiek wordt daar verbetering zichtbaar, een dubbele bodem lijkt in de maakt en de candles kleuren weer wit. Boven 39 volgt wat meer bevestiging van de opmars en krijgt de bodem wat meer vorm. De candles op de weekgrafiek kleuren wit, dus het sentiment verbetert wat. Spanningsmeter RSI bevestigd met oversold indicaties dat het tijd lijkt voor een hervatting van de uptrend. Al met al lijkt Philips weer koopwaardig voor een rit richting 44 dan wel 50+. Overweeg daarbij onder 37 te zoeken naar nieuwe entries. Via Twitter @TheDailyTurbo houden we u verder op de hoogte.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van NASDAQ

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.