Het blijft spannend op de aandelenvelden. Correcties zijn mild, her en der opwaartse uitbraken, het lijkt wel of Corona ook op het Damrak wordt genegeerd. Hoe het ook zij, voor korte termijn actieve doe-het-zelf beleggers levert dit links en rechts mooie koopkansen op. Zo ook op de dagchart van Unilever. Ik zal het scenario voor u schetsen.

Einde correctie
Er is sprake van een korte termijn stijgende, maar ook volatiele trend, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een uptrend zie je regelmatig wat afkoeling, een extra aanloop door de bulls, wij noemen dat een correctie. Zo ook bij Unilever, waar vanaf circa 51+ een daling werd ingezet tot vrijwel de SMA en tevens 50% Fibo lijn op 48,60. Hier kan de correctie opdrogen.

Hervatting uptrend
Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn. De Up status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt. Een hernieuwde aanval op de 51+ passage lijkt dan ook aannemelijk. Onder 48,60, de genoemde Fibolijn, verliezen de bulls hun grip en zullen de beren dreigen met een trendbreuk.

Coaching
Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen gezien de rangen en standen op de borden en een prima Risk Reward verhouding als een stop wordt gehanteerd op circa 48+ en een haalbaar koersdoel van 51+. De bulls aan zet, voor nu bezien of zij zich daadwerkelijk zullen vermannen met meer witte candles.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van UNILEVER

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.