Koopkans Philips

Het regent cijfers op het Damrak, hetgeen mooie of minder mooie rimpels in de beleggingsvijver veroorzaakt. Ook Philips zal binnenkort zijn boeken openen en dat weten beleggers, die dan ook voorsorteren op de cijfers. Als de grafiek niet liegt, dan staat Philips aan de vooravond van een nieuwe rally. Bodemstampers zijn actief, een bullenparade lijkt aanstaande. Sta mij toe de verwachte route voor u uit te stippelen.

Stevige correctie
Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een gestaag oplopende gemiddelde lijn. Regelmatig worden er volledige upswings neergezet, dus significante bewegingen sieren de grafiek. Echter, vanaf de recente top op 44,50 is een stevige correctie gaande, een flinke afkoeling en dip binnen de trend. Swingteller inmiddels op -4 en de RSI kronkelend rond de 50-lijn. Charttechnisch zijn er thans signalen die wijzen op het opdrogen van de correctie en het hervatten van de uptrend.

Bodemstampers
Er wordt geprobeerd deze week een witte candle te plaatsen op de 3e Fibonacci retracement op 38,70, toevallig of niet gelijk aan een top in 2018. Het bekende motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ lijkt hier van toepassing te zijn. Drie elementen die aansturen op hogere bodemvorming binnen de uptrend. Dit impliceert dat de kans toeneemt dat de trend hervat kan worden met een hernieuwde aanval van de bulls richting de 44,50 top.

Coaching
Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Mits de koers boven de 38,50 steunstreep blijft liggen zijn er de eerste koopkansen, charttechnisch gevoed, niet bevestigd door de marktlensindicatoren. Anticiperen op verdergaande bodemvorming mag aanleiding zijn om koopposities te overwegen. Wilt u liever bevestiging zien vanuit de indicatoren, dan mag u nog even wachten aan de zijlijn op meer groene lampjes op het Dashboard.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Philips

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.