Niet alleen mooie en spannende bewegingen op de aandelenvelden, ook op andere velden is er van alles te beleven. Zo dient zich een koopkans aan op de dagkaart van een van de smaakmakers op het Damrak, te weten de EuroBundFuture. Een korte opleving in de Bund impliceert dus een daling van de rente. Ik zal de propositie voor u duiden.

Positieve overgangsfase
De dagchart kenmerkt zich door een redelijke mate van trendmatigheid en tevens beweeglijkheid. Dit impliceert in de praktijk veelal een grillig verloop met per saldo een aanwijsbare richting. Momenteel beweegt de koers nipt boven de gemiddelde lijn met de swingteller op +1, de RSI net onder de 50-lijn en de Swingtrader nipt op groen. Dus een positieve overgangsfase met de intentie van de bulls om een uptrend te starten.

SMA steun
In een overgangsfase is het van belang dat de gemiddelde lijn, op mijn charts altijd de 55 SMA, dienst doet als dynamische trendlijn, sleepkabel of vangnet voor de bulls. In dit geval is krap 175,00 dus het cruciale kantelpunt onder in het veld. De bulls moeten hier boven blijven om een parade te laten zien naar de eerste rode streep op 176+. Geen overdreven rally, maar wel interessant om mee te spelen.

Coaching
Korte termijn trendvolgende beleggers zien hun kansen op de dagkaart. Met steun op 175,00 en een haalbaar koersdoel van ruim 176,00 is de Risk Reward Ratio prima. Zolang de candles wit kleuren, de swingteller doortelt en de swingtrader meer groene staafjes laat zien, is het interessant om koopposities aan te houden.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Euro Bund Future

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.