Vele fondsen laten in de tweede helft van dit jaar een mooi koersverloop zien. Zo ook de NN Group, de grafiek ligt er nu heel spannend bij. Gaan we een koersuitbraak zien en daarmee een mooi vervolg van de uptrend? De weekgrafiek herbergt het antwoord.

Taaie horde
Geruime tijd was er sprake van een gestage uptrend, een prima serie hogere toppen en hogere bodems boven een nog steeds fier opkrullende SMA lijn. Een positieve ondertoon die sinds een maand of drie aan glans verliest, omdat het vooralsnog niet lukt om de weerstandzone rond 47+ te slechten. Nu wordt voor de derde maal geprobeerd druk te zetten op de rode strepen, maar of een uitbraak aanstaande is valt te betwijfelen. De indicatoren herbergen overigens voldoende stijgingsruimte, dus voeding voor een uitbraak is er wel.

Keren of passeren
Goed, keren of passeren bij 47+, dat is het motto dat thans valide is. Bij een duidelijke uitbraak boven 47+ zijn er voor trendbeleggers additionele koopkansen richting de 50+ zone, niet al teveel stijgingsruimte. Vindt er wederom topvorming plaats nipt onder 47+, dan is een terugval naar 42+ aannemelijk. Geen trendbreuk, maar wel voldoende reden om koopposities deels af te bouwen. Al met al een spannend kantelpunt scenario.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.