Koers Netflix krabbelt weer op

“Er is geen bal op de TV…” Sinds deze legendarische tekst uit 1982 is er dus weinig veranderd, uitzonderingen daargelaten. En dat terwijl je tegenwoordig kunt kiezen uit 50, 80 of 200 zenders waarvan je er doorgaans nog geen 10 regelmatig kijkt. Dan maar betalen voor uitzendingen zonder reclameblokken? Helaas hebben de streamingdiensten dat ook niet begrepen, gezien de extra reclame door het beeld van betaalde sportwedstrijden. Doorgaans werkt dat bij mij juist averechts, maar dat terzijde. Van alle goedbedoelde betaalzenders lijkt Netflix voor velen doorgaans de benchmark en netflixen heeft het dan ook al tot werkwoord geschopt. Daarbij laat de beurskoers ook het nodige spektakel zien. Deze week een blik op de week- en maandgrafiek.

Skydive
Het is te hopen dat het aantal abonnees geen reflectie is van de koers, want wat een duik is er te zien. Van de top op 700,99 naar 162,71 in grofweg een half jaar tijd. Wat een aderlating. Gelukkig krabbelt Netflix weer wat op. Na wat bodemvorming rond 162,71 ging een solide opmars van start. Keurige hogere toppen en hogere bodems op de weekgrafiek, waarbij inmiddels de zone rond 350 genaderd wordt. Gezien het koerspatroon lijkt daar wel wat weerstand te liggen, maar wellicht klimt de markt daar rustig verder.

Coaching
Zolang de koers een opwaarts patroon laat zien, blijven koopposities gerechtvaardigd. De indicatoren noteren daarbij in de plus. De swingteller staat Up, de RSI beweegt opwaarts en de DBS noteert logischerwijs in de reboundstand. Vooralsnog zijn er geen signalen van topvorming en bij signalen van verkoopdruk is het dus vroeg genoeg om winst te nemen. Een noodstop is nooit een overbodige luxe, Netflix heeft immers al vaker een koersval laten zien. Het ritje kunt u dus rustig uitzitten, wellicht voor de TV, maar dan wel zonder reclame alstublieft.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.