Er wordt bijna dagelijks naar de koersontwikkeling van RDS gevraagd. Het aandeel dat van oudsher op ‘buy and hold’ werd gezet heeft flinke klappen gehad de afgelopen twee jaar. De laatste maanden is er echter sprake van herstel. RDS bevindt zich inmiddels ook op de beurs dus in een transitiefase. Dat gaat met kleine stapjes die door beleggers angstvallig gevolgd worden. Onderstaand een charttechnische update met de routepaaltjes op de koerskaart.

Helder koersbeeld
Zoals goed te zien is op de maandkaart, heeft Royal Dutch Shell flinke klappen gekregen vorig jaar. Een afdaling van krap 26 naar 10 is immers zichtbaar. Inmiddels staat de koers rond 17+ en is het koersbeeld weer wat beter. Als we inzoomen op de weekgrafiek wordt er wat meer structuur zichtbaar. Vanaf de dubbele bodem ging het rap omhoog en een patroon van hogere toppen en bodems werd ingezet. Dat reikte in het voorjaar tot 18,52 waarna wat afvlakking zichtbaar werd, de kracht loopt er wat uit. Toch is er nog sprake van kleine stapjes op dit moment, vanaf de recente bodem op 15,40 is het patroon immers ook nog opwaarts, met een tussenliggend mini steunniveau op krap 17. Op de weekkaart is dan ook de Up conditie valide op het Dashboard.

Coaching
Zolang het opwaartse patroon in stand blijft ziet het er positief uit voor de koersontwikkeling van RDS en kunnen koopposities worden aangehouden. Om de uptrend te vervolgen moeten de tussenliggende horden op krap 17,68 en 18,52 opwaarts worden doorbroken. Er komt technisch dan ruimte vrij tot circa 20 of zelfs 22. Op de maandgrafiek is goed te zien dat daar barrières liggen. Onder 16+ krijgen de bulls echter een waarschuwing en onder de steun 15,40 is het wel gedaan met de uptrend. Een afdaling richting de steun op krap 14 ligt dan op de loer. Vooralsnog is de opmars echter nog intact.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.