Wij volgen maar liefst een zestal mappen met elk een eigen aandelen universum, waaronder de België aandelen waar BNP Paribas Turbo’s op uitgeeft. In die map komen we uiteraard regelmatig koopkansen tegen, zoals nu op de dagchart van KBC. Ik zal de chart voor u duiden.

Correctie kan opdrogen
Volgens de regels van het Dashboard Beleggen is er thans sprake van een correctie fase met een lichte overdrijving omdat de recente candles nipt onder de SMA prikken. Dit zou overshooting kunnen zijn gelet op de stand van de RSI die nu onder de dynamische OS-lijn noteert en dus aanstuurt op bodemvorming. De swingteller staat al op -7 dus dat schiet ook al op, de DBI indicator noteert nog wel in een goudgeel correctiestaafje, overigens zonder een Exit Long coaching aanbeveling. Bovendien doet de groene steunstreep op 74,62 mee in het verwachte bodemspel. Op moment van schrijven staat er een kleine witte candle met zo mogelijk al weer een slotstand boven de SMA.

Coaching
Goed, de bulls willen overleven, de eerste bodemstampers zijn gearriveerd om vanaf 74+ de weg te effenen naar de recente rode streep op 83+. Bij een huidige koers van 75+ levert dit een Risk Reward Ratio op van meer circa 8, dus de BNP Turbo Long 62,8 met hefboom 4,51 zou dan goed passen als strategie. Zolang de candle wit kleurt zijn er dus anticiperende koopkansen voor de offensief ingestelde beleggers. Anderen wachten wellicht op meer bevestiging.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.