We worden vandaag de dag geregeerd door Corona met alle gevolgen van dien, veelal negatief. Maar er zijn ook sectoren, services en bedrijven die juist floreren dankzij alle ellende. Just Eat Takeaway is daar een van. Fors hogere omzetten, mooie cijfers, koers ruim boven de 100, maar hoe nu verder? Het sleutelwoord voor trendbeleggers is thans Money Management. Ik zal uitleggen waarom.

Mooie uptrend
Alle technische bevindingen wijzen sinds de beursintroductie in 2017 in de richting van de bulls. Direct ging een stijgende trendfase van start bij een koers rond 22,00. Sindsdien tweemaal een flinke slipper van de stier, die rap op weg ging tot aan de 100+ zone. Regelmatig volledige upswings boven een fier opkrullende gemiddelde lijn met geen enkele overspannenheid, een mooi voorbeeld van een stijgende trendfase. Toch zie ik haperingen.

100+ barrière
Dit jaar wordt voor de vierde maal de 100+ zone bereikt. Reeds drie keer eerder stokte de bullenparade rond 102+, waarna een milde correctie volgde. De hapering bij 100+, en derhalve de weigering van de bulls om uit te breken, behelst in principe een verzwakking van de uptrend. Er worden immers geen hogere toppen geplaatst. De eerste rode streep op 102,85 markeert dan ook de bovenkant van het speelveld. Mocht het toch lukken om de weerstand overtuigend te slechten, dan kan er ‘gespiegeld’ worden, hetgeen impliceert dat een rally naar bijna 120 haalbaar is. Maar waarom zouden de bulls nu wel uitbreken en driemaal eerder niet?

Money Management
Hoe nu om te gaan met de spannende strijd bij krap 103? Hoe worstelen met de vraag of er wel of geen uitbraak komt? Wat moet je als trendvolgende belegger doen? Het antwoord zit opgesloten in Money Management, ofwel MM. Korte termijn swingtraders die aarzelen niet, zij pakken de winst bij 102+ en gaan op zoek naar nieuwe kansen op andere speelvelden. Maar langere termijn trendbeleggers kunnen overwegen om hun positie te verkleinen en als zodanig wat winsten veilig te stellen. Mocht er een zwarte candle verschijnen, dan de rest van de positie weg doen. Mocht er onverhoopt een uitbraak komen, dan profiteer je daar toch van, begrijpt u? Dat is Money Management, spelen met de omvang van de positie naar gelang het scenario hier aanleiding toe geeft. Probeer het maar eens!

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.