Alle ogen zijn gericht op de uitslag van de presidentsverkiezingen in de VS. Het is geen gelopen race, zo lijkt het, dus het zal spannend worden wie als overwinnaar uit de arena stapt. Wordt het Joe of Donald? Voor mij is er maar één winnaar en dat is Dow. Lees maar verder.

Corona chaos
Ik neem u mee naar maart dit jaar, waar Corona wereldwijd flinke gaten sloeg op de aandelenvelden, ook op die van de Dow Jones. Vanaf de meest recente top op circa 29.000 in tijd van vier weken een duikeling naar ruim 18.000, een vrije val van bijna 38%, dat was flink schrikken voor trendbeleggers. Maar de gehavende bulls kwamen terug, te beginnen met een Bullish Engulfing patroon direct na de koersval, gevolgd door een rap herstel en prima opleving richting de SMA lijn op krap 27.000. Na enig gespartel aldaar stoomden de bulls door naar de eerder genoemde top op 29.000, alsof er niets was gebeurd. Het illustreert de sterke overlevingsdrang van de Dow stieren. Dit zou hen wel eens de overwinning kunnen bezorgen.

Sleepkabelsteun
Een van mijn belangrijkste indicatoren is de SMA 55 als trendvolgende indicator, ook wel sleepkabel genoemd in de wandelgangen. Deze dynamische lijn houdt normaal gesproken de beren tegen als zij corrigerende tikken uitdelen in een uptrend. En dat is deze week gaande. Er is immers een witte candle in de maak, nadat vorige week de zwarte candle een halt werd toegeroepen door de SMA lijn. Deze sleepkabelsteun kan voor Dow de springplank zijn naar de rode strepen op ruim 29.000. Op dit moment is Dow nog volledig in de race en kan de uptrend nieuw leven worden ingeblazen.

De derde hond
U begrijpt uit mijn proza dat Joe en Donald lekker hun gang kunnen gaan, modder gooien, fraude suggereren, schelden, ze doen maar, twee blaffende honden. En u kent het spreekwoord “Als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen”. Ik heb zo het idee, gevoed door de grafiek, dat Dow wat dat betreft de derde hond is.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van DOW JONES

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.