In de pers verschijnen positieve berichten over het veel geplaagde JET. “Dichter bij winstgevendheid”, zo luiden de krantenkoppen. Hoopvol en geruststellend nieuws, maar vindt de markt dit ook? JET dan al koopwaardig? Waar liggen de cruciale kantelpunten om actie te overwegen? Hoog tijd om de dag- en weekchart te consulteren.

Stijle opleving
Op de dagkaart wordt het hoopvolle nieuws vooralsnog gewaardeerd met een Bullish Engulfing patroon binnen een stijl stijgingskanaal. Een positieve overgangsfase met SMA steun op 17,65 en een eerste rode streep op 19,48. Een krap speelveld met de bulls aan zet. Maar de RSI kan hen remmen, dus vrij spel is er niet. Anticiperen op een uitbraak boven de rode streep? Zou kunnen, maar doe dat met bescheiden posities en hou een stop onder 17,50 aan.

Weekly rebound
Voor middellange termijn trendvolgende beleggers is de weekchart interessanter. Daar is onlangs gebodemd op 13,10, waarna een milde rebound van start ging met thans de swingteller op + 3. Er is ruimte tot 22,38, de eerste rode streep, daarboven komt 36,65 in beeld. Volgens de DBS indicator zijn bescheiden rebound posities gerechtvaardigd. Nu instappen en meeliften naar 22,38 geeft toch al een resultaat (zonder hefboom) van 18%, aldus onze nieuwe Risk Reward vlakken. Onder de  stop op 13,10 geeft een verlies van 32%, best wel veel verliespotentieel. Daarom een bescheiden positie, die kan worden uitgebreid als 22,38 wordt gepasseerd. Dan immers is er ruimte tot krap 37,00 en dat levert een plus potentieel van 90%.

Kortom, een heftige strijd onder in het veld met mogelijk interessante rebound kansen, mits de bulls zich goed blijven vermannen. Als charttechnische belegger respecteer je uiteraard de genoemde kantelpunten, succes!

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.