Ingrediënten voor topvorming bij Corbion?

Regelmatig zien we prachtige trends, zeker als we uitzoomen naar de week- en de maandkaart. Het filtert veel ruis weg, maar vraagt ook het nodige geduld van de belegger om vooral overal vanaf te blijven en niet zomaar in te grijpen. Eén van die mooie trends is Corbion. Een blik op de maandkaart laat een adempauze zien waarbij er de laatste maanden ook wat waarschuwingen worden afgegeven.

Flinke beweeglijkheid
Als we nog verder uitzoomen op de maandkaart dan zien we dat Corbion over de jaren per saldo alleen maar een stijging laat zien. Tussen 2017 en 2020 was er meer sprake van een zijwaartse fase tussen grofweg 22 en 28/29. Daarna volgde een opwaartse doorbraak en een stevige Covid tik, waardoor er een zweepslag op de kaart staat. Een maand later was de daling al goed gemaakt, sindsdien koos de markt de weg omhoog, en hoe. Een jaar later is de koers bijna verdubbeld. Recent is er getopt op 53+, waarna er een stevige dip volgde richting 40+. Aan volatiliteit dus geen gebrek in het aandeel en dat is iets om altijd rekening mee te houden. Er kan zomaar 20% af en het zou jammer zijn als u daar niet op voorbereid bent. Hoe dan ook, opnieuw een zweepslag dus begin dit jaar, de laatste maanden is de rust wat teruggekeerd en beweegt de koers stabiel tussen 45 en 50.

Coaching
Op het Dashboard is op de maandkaart de UP conditie valide, op de weekgrafiek worden de condities afgewisseld door Up dan wel de Correctiefase. De koersscenario’s zijn relatief simpel. Op de maandkaart is logischerwijs sprake van signalen van topvorming. We zien immers aardig wat MRI candles en spanningsmeter RSI noteert rond dynamisch overbought gebied. Koerstechnisch is duidelijk dat als de steunzone op 45+ sneuvelt, er een afdaling richting 40+ op de loer ligt. Daaronder wordt het zeuren, een terugval richting circa 30/32 is dan heel goed mogelijk. Als de huidige adempauze echter overgaat in een opwaartse doorbraak van de weerstand rond 50, dan is een voortzetting richting 53 aannemelijk met daarboven een verder vervolg van de uptrend. Al met al is er nu dus sprake van een adempauze. De uitbraak uit de range 45/50 zal de volgende stap van de markt duidelijker makenposities worden overwogen. Zover is het nog niet, eerst de rit omhoog verder blijven volgen en bij signalen van topvorming wellicht wat winsten veiligstellen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.