Gedegen uptrend voor Unilever

Vegetarische ‘knaks’ kreeg ik laatst voorgeschoteld vanuit een proefpakket. Smaken verschillen natuurlijk, maar wellicht kunnen ze bij Unilever eens proberen om vegetarische hapjes niet op het origineel te laten lijken en mogelijk ook een compleet andere naam aan het product te geven. Daar wordt de ingezette vegatrend misschien nog wel beter van. Over trends gesproken, het aandeel beweegt zich in een sterke uptrend. We beschouwen deze week dan ook de week- en de maandgrafiek. Liggen er nog kansen of is het zaak om geduldig af te wachten?

Pandemische daling
Vanaf 2011 beweegt Unilever al in een sterke opwaartse trend, tenminste, als we de zijwaartse fase binnen de uptrend ervoor niet meetellen. Hoe dan ook, het is één van die stabiele waarden die je misschien wel langdurig in portefeuille wilt hebben. Er is wel sprake van de nodige volatiliteit, ook Unilever ontkwam namelijk niet aan de pandemische daling vorig jaar, maar het aandeel herstelde ook razendsnel. Sindsdien is het wel een beetje aftasten. De koers beweegt per saldo immers in een brede range binnen de uptrend tussen grofweg 40 en 52+. Inmiddels komt de topzone alweer binnen bereik. De vraag is daar natuurlijk: Gaat de koers daar breken of draaien?

Coaching
Vooralsnog staan alle indicatoren in de plus dus de Up conditie is valide op de week- en maandgrafiek. Daarbij staat de steun solide op 42+ net onder de SMA zone, en de rode streep markeert de topzone rond 52+. Bij topvorming rond de weerstand kunt u overwegen om wat winsten veilig te stellen. Enige terugval behoort dan immers tot het scenario. Zolang er echter hogere highs en lows in de candles worden gevormd kunnen lopende posities desgewenst worden aangehouden, u kunt dan wellicht ook een eventuele opwaartse uitbraak en voortzetting van de uptrend naar nieuwe regionen meepakken. Pas onder grofweg 37 wordt het voor de hele lange termijn pas zeuren, dan is er immers sprake van een negatieve overgangsfase in de trend voor Unilever.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.