ING rebound met veel beren

Is de bodem al gezet? Die vraag bereikt ons al gedurende anderhalf jaar bijna wekelijks. Tot begin dit jaar is het antwoord steevast dat de trend dalend is en er wellicht sprake is van een rebound. En nu dan? Is de bodem al gezet? Sinds de ‘test’ van de oude bodemzone rond 8,50 is er duidelijk verbetering zichtbaar. Het beeld is een stuk positiever al liggen er nog zeker wel wat  beren. Tijd voor een kritische blik op de weekgrafiek.

 Dubbele bodem
Begin 2018 noteerde de koers nog op krap 15 euro maar zakte weg naar circa 8,50. Het afgelopen jaar is de koers hersteld naar 11,38 waarna de afgelopen maanden opnieuw de bodem rond 8,50 werd opgezocht. Kortstondig werden lagere niveaus neergezet, maar op dit moment staat de koers weer boven de oude steunzone. Binnen de downtrend lijkt er dan ook een dubbele bodem geplaatst. Welke mogelijkheden biedt dit voor beleggers?

Tussenliggende niveaus
Op het Dashboard staat de Support conditie als teken dat de herstelfase in volle gang is. Koopjesjagers die rond de steun posities hebben ingenomen kunnen dan ook overwegen om ze aan te houden. Een strak exit management is echter te overwegen. Aangezien het aandeel duidelijk achterblijft ten opzichte van de rest van de markt zie ik charttechnisch nog wel wat hobbeltjes op de weg omhoog. Zo ligt de bodem van mei rond het 50% Fibonacci niveau en de daily SMA lijn en daarboven ligt de dalende toppenlijn en weekly SMA op krap 10 euro. Daarnaast begeleidt de daily SMA de koers keurig waarbij de top- en bodemvorming rond het SMA zone opvallen. Van een significante verbetering lijkt dan ook pas sprake als de gemiddelde lijn duidelijk opwaarts wordt doorbroken. Het lijkt dus waarschijnlijk dat de bulls niet zonder slag of stoot de weerstand rond 10,40 tot 11,38 weten te bereiken. Reboundspelers kunnen daarom een strak exit management overwegen. Offensieve shortspelers die in de richting van de downtrend willen handelen, wachten op signalen van topvorming rond de aangegeven niveaus alvorens actie te ondernemen. Voor nu de ingezette rebound dus verder volgen.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.