Rebound winsten voor Umicore

Krijgen beleggers al hoogtevrees nu de koers van Umicore de bovenkant van de dalende trend bereikt in de zone rond 34? En is daar wel reden voor? Voor reboundspelers met Turbo Long posities is het wellicht een moment om posities goed te bewaken nu het kantelpunt in zicht is.

Halvering
Halverwege 2018 noteerde de koers nog rond 51. Krap een jaar later werd een bodem geplaatst op 24,75. Een halvering die niet zomaar even goed gemaakt is. De afgelopen weken werd de zijwaartse fase tussen krap 25 en 28, waarin de koers lange tijd bivakkeerde, opwaarts doorbroken. De rit is nu aanbeland rond het 50% Fibonacci niveau van de laatste grote downswing van 42+ naar 24,75. De dalende SMA lijn ligt er vlak boven en de bulls hebben moeite met het high van vorige week op 34+. Hoe nu verder?

Indicatoren verdeeld
De indicatoren staan verdeeld. De swingteller die dienst doet als katalysator voor de trend staat nog positief, maar spanningsmeter RSI meet reeds een dynamisch overbought niveau. Nu de candle deze week zwart kleurt, lijkt het voor reboundspelers dan ook tijd om wat winsten veilig te stellen. Het alternatief is om een trailing stop te gebruiken, bijvoorbeeld onder het laatste weekly low. Hogere niveaus zijn immers ook mogelijk, al liggen er nog wel wat hobbels op de weg omhoog, zoals de SMA zone die doorgaans de trend keurig begeleidt en de dalende toppenlijn.

Afdaling
Indien de koers echter onder 32 duikt lijkt een afdaling voor de hand te liggen, en krijgt de downtrend een vervolg. In dat scenario ligt een tussenliggende horde rond 28 en daarna komt de bodem op 24,75 weer in het vizier. Zover is het nog niet. Voor nu geldt dat Turbo Long posities kunnen worden aangehouden totdat er meer signalen van topvorming zichtbaar worden. Al met al een spannende fase rond het kantelpunt.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Umicore

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.