ING: Opgelucht ademhalen, of stilte in de storm?

ING: Opgelucht ademhalen, of stilte in de storm?

De financials waren de afgelopen tijd in trek bij beleggers. Dat kan ook bijna niet anders met de huidige rente die ze vooralsnog niet aan cliënten doorgeven, althans niet aan beide zijden van de balans. Voor ING is er dan ook sprake van een opwaarts trendkanaal. Met het heengaan van Silicon Valley Bank is er echter wat storm ontstaan die door ingrijpen van de autoriteiten, weer zou moeten gaan liggen, alle rekeninghouders worden naar verluidt immers gecompenseerd. Dus kunnen we opgelucht ademhalen? Of is het een stilte in een kleine storm? We bekijken de status van de week- en maandgrafiek.

Opwaarts trendkanaal nog intact
Het opwaartse trendkanaal op de maandgrafiek is nog intact voor ING. We zien recent een gematigd hogere top op 13.60, waarbij vorige week een verkoopsignaal werd gegeven dat keurig op het Dashboard verscheen. Exit Long op de weekgrafiek, dus de mogelijke schade zou beperkt moeten zijn. De koers daalde gisteren rap af, richting het tussenliggende cluster rond 11. Voor de liefhebber van klassiekers de helft van de mast. Op moment van schrijven is er een spriet zichtbaar aan de onderkant van de candle. De bulls krijgen wat lucht. Is het al tijd om in te stappen?

Coaching
Het antwoord is eenvoudig. De speculant kan een gokje wagen, de belegger die wat meer rust ziet, wacht op meer bevestiging. In ieder geval op bodemvorming op de daggrafiek of zelfs witte candles op de weekgrafiek. Bij herstel ligt er ruimte tot de topzone rond 13. Bij aanhoudende verkoopdruk en koersen onder 10.94 gaat het luik mogelijk open richting de onderkant van het trendkanaal op de maandgrafiek. Op de weekgrafiek ligt daar een brede range tussen 8 en 10 euro. Voor nu eerst maar kijken of de zone rond 11 overeind blijft. De routepaaltjes zijn in ieder geval helder, ongeacht rente, failliete banken of regulerende overheden.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.